Tartalomhoz ugrás
MÁTRASZENTIMRE, Szállásépület építése 2021
Okos passzívház

Az oldalkertből nyíló tetővel fedett bejáraton keresztül lehet az épületbe belépni. Az épületben négy hálószoba, kettő fürdőszoba és egy háztartási helyiség lett tervezve. A kert felé konyha és étkezőnappali került kialakításra egy részben fedett terasszal. Az épületben a pinceszinten egy kétállásos gépkocsi tároló lett kialakítva, tárolóval és gépészeti helyiséggel.SZADA, Ikerházak építése 2021
PÁTY, Nyaraló 2021
HATVAN, Családi ház építése 2020
BUDAPEST, Kétlakásos családi ház építése 2020
HATVAN, Családi ház építése 2020
BUDAPEST, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2019
BUDAKALÁSZ, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2019
Minősített passzívház

A tervezett épület a darmstadti Passivhaus Institut protokollja szerint tanúsított Minősített Passzívház lesz. Az épületet a helyi adottságok figyelembe vételével, a falu jellegéhez igazodó visszafogott formálással, egyszerű tömeggel, egyszerű oromzatos nyeregtetővel fedetten tervezzük megvalósítani. Az alkalmazott homlokzati anyagok, színek esztétikusan illesztik az épületet környezetébe.


HERCEGHALOM, AKTÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2019
Aktívház

A tervezett földszintes lakóépület egy lakóegységet tartalmaz, különálló melléképületek nem készülnek. A lakóépület részeként burkolt terasz épül, kertkapcsolattal.
Az aktívház a megújuló energiaforrások felhasználására helyezi a hangsúlyt, míg a passzívháznál egy olyan zárt termikus rendszert kell létrehozni, amelynél a minimálisra csökkentjük az utánfűtésbe, utánhűtésbe befektetett energiát.


HERCEGHALOM, ENERGIATAKARÉKOS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSE 2019
BUDAKESZI, ENERGIATAKARÉKOS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSE 2019
HATVAN, ENERGIATAKARÉKOS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSE 2020
BUDAPES, KÉTLAKÁSOS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSE 2020
Energiatakarékos családi ház

Az alacsony energiafelhasználású épület 130,34 m2 hasznos alapterületű,földszintes,alápincézetlen, padlástere nem beépített. A tervezett funkciókhoz igazodva három tömegre tagolódik: a központi közlekedőre felfűzött hálószobákat („A” épületrész) valamint az egyterű nappali-étkező-konyhát („B” épületrész) egy-egy nyeregtetős épülettömeg foglalja magába, a kettő között az előterek és kiszolgáló helyiségek lapostetős nyagtagként jelennek meg („C” épületrész). A beépítetlen padlásterek megközelítése a lapostetőről történik, melyre a feljutás külső oldali létrával biztosított.


Családi ház lejtős telken

Az  épületben minden lakófunkció a földszinten helezkedik el, a pinceszinten csak tárolók alakítandók ki.
Azépületben egybefüggő nappali-étkező-konyha együttesen kívül három hálószoba, és két fürdőszoba található. A gépészeti tér a pinceszinten kap helyet, megközelítésére a a lépcsőházból van lehetőség.


U alakú családi ház

Az épület egy földszintes lakást tartalmaz. A nappali-étkező-konyha helyiségnek közvetlen kertkapcsolata lesz. Tömegalakítást tekintve az épület dupla nyeregtetős, a tömegképzést a változatos igényes homlokzatburkolatok és az épületkiugrás és az U alaku tömeg teszik izgalmassá.


Kétlakásos épület

Kétlakásos, lakásonként négy hálószoba+nappalis lakóépületet. A két lakás teljesen egyformán, az épületben szimmetrikusan elhelyezve épül. A lakások egyenként legfeljebb 150m2 hasznos alapterületűek. Az egyes lakásokban a földszinten helyezkedik el a  nappali, a különálló konyha-étkezt, valamint a szülői háló saját fürdőszobával. A gyerekszobák, egy fürdő és külön wc helyiség szükséges a felső szinten. Ezeken kívül egy zuhanyzós háztartási helyiség és többfunkciós lehetőségű tároló helyiségek is épülnek.
HATVAN, KÉTLAKÁSOS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSE 2020
GÖD, ENERGIATAKARÉKOS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSE 2018
HATVAN, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2017
Panoráma

Hatvan városának északi, volt zártkerti területén lévő utca felső területrésze egy 15-20 %-os meredekségű lejtőrészen helyezkedik el. A több mint 2000 m2-es ingatlanon egy szellős, de funkcionális, a lejtésviszonyok ellenére is földszintes, jelentős terasz és kertkapcsolattal rendelkező családi ház létrehozás a cél. Fontos formáló szempontként jelent meg a dél közeli tájolás és a kilátás, mint a jövendőbeli ingatlan értékei.
JÁSZBERÉNY, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2016
ÁGFALVA, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2016
BUDAPEST, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2016
JÁSZDÓZSA, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2017
JÁSZBERÉNY, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2016
VECSÉS, FOKOZOTTAN ENERGIATAKARÉKOS HÁZ 2015/2016
Intelligens passzívház

Intelligens épületautomatikával épülő passzívház kritériumait teljesítő családi ház. A beépített alapterület: 263,01 m2. Az automatizálás emeli az épület komfortzónáját, és javítja működtetése hatékonyságát is. Az automatizálás költsége néhány év alatt megtérül az alacsonyabb működtetési költségekből.
Modern minősített passzívház

A maximálisan beépíthető szélesség, ami alig több 6 méternél. Egy visszafogott, lapostetős, két lakó- és egy pince-garázs szintes épületben sikerült az elképzelt funkciókat elhelyezni.Vidéki hangulatban


Az építtetők egy angol vidéki stílusú passzív lakóépületet képzeltek el a telken. A bejárati előszobából nyílik egy előtér; gyerekszobával, dolgozóval és fürdőszobával. Az előszoba egy közlekedőbe fut bele, melyből a szülői háló, egy fürdőszoba – benne külön helyiségben a wc - , egy takarítószer tároló és a garázs előtere nyílik, illetve a közlekedő folyosó végében található az amerikai konyhás nappali. A konyhából megközelíthető egy kamra helyiség, a nappaliból pedig egy tágas terasz nyílik, mely az épület teljes szélességében húzódik, a hátsó kertre nézve.

BUDAPEST, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2014
BUDAPEST, PASSZÍVHÁZ ÉPÍTÉSE 2013
Vissza a tartalomhoz